maanantai 30. marraskuuta 2015

Musta himmeli

Olen jo kauan halunnut kokeilla tehdä himmeliä pilleistä. Tampereelta tuli messuilta ostettua paketti muovipillejä ja sitten ei muuta, ku askartelemaan.


Himmeliin meni kokonainen paketti pillejä (olis vaan pitänyt ostaa toinenkin paketti!)eli 100kpl. Tais jäädä jäljelle yksi kokonainen pilli ja sitten jämäpätkiä jokunen. Tarkkaan kyllä leikkelin pillit, ettei tule turhia hukkapaloja.

Mallia ja mittoja otin täältä, mutta himmeli ei ole aivan samanlainen, kuin Magdalla kuvissaan. Eikä se ollut tarkoituskaan, vaan hänen antamansa mitat toimivat loistavana apuna alkuun pääsemisessä.
 
Himmelin teko ei ollut ollenkaan niin vaikeaa, kuin ensin voisi luulla. Timanttien ja kuutioiden teko oli sen ensimmäisen kappaleen jälkeen aika nopeaa. Enemmänkin näpertelyä ja hermoja vaativaa oli itse himmelin kasaaminen. 
Sormia himoittas tehdä toinenkin, toisenlainen himmeli... kunhan saan joskus pillejä lisää.
 
Valmiin himmelin laitoin ikkunan eteen roikkumaan. Tuli siitä kyllä aikast hieno :) Näyttää kivalta, kun sen osat pyörii hiljakseen ja luo ikkunaan varjoja.

3 kommenttia:

Marie Josefine kirjoitti...

Kaunis, suunnitteiilla tehä kans jonkunlainen himmeli eka pilleistä ja sit ku harjaantuu, nii oljista :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

APUA MITEN IHANA ja mustana parhain ehdottomasti

Paula kirjoitti...

Kiitos kehuista;) Mustana on kyllä modernimpi versio, mutta onhan oljista tehty aina hieno. Jos asuis vanhassa talossa, niin ehdottomasti perinteinen olkihimmeli.