torstai 27. maaliskuuta 2014

Unelma raidat

Tämän huivin ohje on odottanut tosi kauan neulontaan asti pääsyä. Ravelryssa olen monesti ihaillut siitä tehtyjä kauniita huiveja eri väreissä. Omat odotukset mallin suhteen olivatkin aika korkealla... mutta nyt valmiina huivi ei olekaan ihan niin kiva.

Katsoin Ravelrysta toisten tekemiä modauksia ja taisin säheltää jotain ominkin päin, koska toinen siipi on toista pidempi. Reunassa en tehnyt lisäyksiä ohjeen mukaan langankierroin vaan neuloin silmukan aina oikein etu- ja takareunastaan. En myöskään tehnyt lisäyksiä nurjalla puolella (paitsi ilmeisesti alussa, koska muoto on ylhäällä keskellä hieman epämääräinen). Pitsikaavion aloitin, kun silmukoita oli 329. 
 
Huivin koko leveyssuunnassa on ihan ok, n.130 cm. Pitempikin olisi tietysti voinut olla. Keskeltä mitattuna korkeutta on n.52 cm ja se taas on mielestäni liikaa. Pitsikaaviota seurasin tarkkaan ja siinä ei pitäisi olla virheitä, mutta joku siinä mättää silti.
"Vioistaan" huolimatta huivi pääsee käyttöön, on se ainakin pehmoisen tuntoinen :).

Malli: Dream stripes
Mistä: Ravelry (ilmainen ohje)
Lanka: Drops Alpaca, värit 0607 ja 3770
Puikot: 60 cm pyöröt, 3½ mm

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Hei, eihän tuota "vikaa" huomaa, kun huivi on käytössä... harvoin pidetään suorassa niin, että mittasuhteet on näkösällä... Ja sitä paitsi - se on "käsin väkerretty", ei mikään tehtaan tuotos! Kauniit värit siinä on ja varmasti mukavan lämmin ja ihana pitää :)

Paula kirjoitti...

Kiitos Sirpa:) Totta, eihän sitä kukaan muu oikeesti huomaa. Itekki tykkään väreistä ja pehmosesta tunnusta...