tiistai 20. joulukuuta 2011

Jouluhiirulainen ja tonttuja puussa...

Hieman jouluista somistusta olen laittanut esille, vaikka muuten joulua ei ole tullut itse paljonkaan laiteltua. Anoppi on häärännyt laatikoita yms. ruokapuolta, sillä kun on sitä aikaa. Itse olen sitä mieltä, että kaupastakin saa ihan hyviä. Turha alkaa stressaamaan liikoja. Olen minä kyllä pipareita paistellut ja ihan itse tein taikinankin ;)

Tuon hiirulaisen kaavan otin cchobbyn sivuilta. Ompelun tein ihan oman maun mukaan ja siksipä hiiri paran häntä tuli liian ylös, hupsis! Vaan eipä se sitä haittaa ;D

Joskus viime vuonna tilasin Kangas-Mallalta tätä ihanaa "Livat i holken"- kangasta yhden kuvioraportin verran. Ajatuksena oli jo silloin tehdä siitä verhokappa keittiöön. Toteutus vain jäi sillä erää. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tartuin toimeen!


Kangas oli liian kapea ikkunaan ja sen vuoksi piti tehdä reunapaneelit. Ensin ajattelin ommella ne tuollaisesta pellavan värisestä, kuten on kankaan pohjaväri. Onneksi kangaskaupassa myyjä ehdotti harmaata ja päädyin tuollaiseen tummanharmaaseen. Myyjältä tuli myös idea tuosta punaisesta tereestä, jonka ompelin vinonauhasta. Sitä en ommellut yläreunaan.


Lopputulokseen olen aika tyytyväinen :D Kangas ei ole niin perinteistä jouluista, vaan kivan hauska. Ainut mikä pikkisen harmittaa, on se, et verho ois voinut olla vielä vähän leveämpi. Toisaalta, leveemmät reunukset ois voinu näyttää hassuilta...


Montakos tonttua oksilla keikkuu?

3 kommenttia:

Nipi kirjoitti...

Tuo verhokappa on yksinkertaisesti upea!! Ja söpö pieni hiirulainen.

Anneli kirjoitti...

Suloinen hiiri, tarkkailee uteliaana maailmaa !

Oikein hyvää joulua sinulle !

ellu kirjoitti...

Aivan ihana verhokappa!
Ei perinteistä, mutta siinä sen viehättävyys piileekin.
Söpö hiiru uskaltautunut pesäkolostaan.
Mukavaa vuodenvaihdetta!